RICETTA DIETA MEDITERRANEA.
“CROCCHETTE”.
Il più delle volte con gli avanzi si ottengono fantasiosi e ottimi piatti, superiori, per sapore, a quelli originali. Il tutto con risparmio notevole e nessuno spreco.
Ingredienti:
- Carne ( passata al tritacarne):q.b.
- Patate bollite e sbucciate ( passate insieme alla carne): 2
- Prezzemolo macinato assieme alle patate: 1 ciuffetto
- Aglio ( passato assieme al prezzemolo): 1 spicchio
- Formaggio grattugiato: 1 cucchiaio
- Uova intere: 2
- Farina: un cucchiaio
- Pane grattato: q.b.
- Sale: q.b.
- Padella
- Olio per friggere: q.b.
Preparazione:
-Amalgamare assieme tutti gli ingredienti sopra descritti e insaporirli, si dovrà ottenere un composto ben omogeneo.
-Mettere al fuoco la padella con l’olio.
-Lavorare il composto con il palmo delle mani, fare delle piccole palline e schiacciarle leggermente, passarle nel pane grattato poi, delicatamente, metterle nella padella, facendole dorare da ogni parte.
-Togliere dal fuoco e passarle su carta assorbente.
-Servire con una salsetta di vostra fantasia ( perfetta quella dell’acciuga).
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Da racconti di cucina. Ricette Antiche. A cura di Lorenzo Totò.
RECIPE “RISSOLES” (SCRAP WITH MEAT)
MEDITERRANEAN DIET RECIPE .
“RISSOLES”.
Most of the time with the leftovers you get imaginative and delicious dishes , top , to taste , to the original ones . All with substantial savings and no waste.
Ingredients:
- Meat (passed through the mincer ): q.b.
- Potatoes boiled and peeled ( passed along with the meat): 2
- Chopped parsley together with potatoes: 1 sprig
- Garlic (passed along with the parsley): 1 clove
- Grated cheese: 1 tablespoon
- Eggs: 2 whole
- Flour: a tablespoon
- Bread crumbs: q.b.
- Salt: q.b.
- Pan
- With olive oil for frying: q.b.
Preparation:
-Amalgamate all the ingredients together and season described above, you will have to obtain a very homogenous.
-Put the fire pan with oil.
-Working the compound with the palm of the hands, make small balls and flatten slightly, then roll in bread crumbs, gently, put them in the pan, brown them on all sides.
-Remove from heat and pass them on paper towels.
-To serve with a sauce of your imagination (the perfect anchovy).
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It is a true ” Elixir ” long life that should always be present on the table of our families to live better and longer than our loved ones.
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From tales of the kitchen. Ancient recipes . Edited by Lorenzo Toto.