RICETTA DIETA MEDITERRANEA.
“GRATI DI FAGIOLINI”.
Ingredienti per 4 persone:
- Fagiolini verdi: 300 gr
- Patate: 300 gr
- Uova: 2
- Farina: 1 cucchiaio
- Grana grattugiato: 1 manciata
- Olio extravergine di Oliva: 30 gr
- Sale: q.b.
Preparazione:
-Spuntare i fagiolini e cuocerli in acqua salata per 10 minuti o finchè saranno morbidi ma ancora croccanti.
-Sbucciare le patate, tagliarle a dadini e cuocerle in acqua salata per 5 minuti circa o finchè saranno morbide.
-Accendere il forno a 180°, sbattere le uova con il grana e la farina poi unire l’olio.
-Amalgamare 2\3 del composto a fagiolini e patate e versare nella pirofila.
-Ricoprire con il rimanente composto di uova e cuocere nel forno caldo per 40 minuti circa.
-Servire caldo o tiepido.
A cura di 1 mese in cucina. Menù e idee per tutti i giorni.
RECIPE “GRATIN OF BEANS”
RECIPE MEDITERRANEAN DIET.
“GRATEFUL OF BEANS”.
Ingredients for 4 people:
- Green beans: 300 gr
- Potatoes: 300 gr
- Eggs: 2
- Flour: 1 tbsp
- Grated Grana: 1 handful
- Extra Virgin Olive Oil: 30 gr
- Salt: to taste.
Preparation:
-Tick the green beans and cook them in salted water for 10 minutes or until they are soft but still crunchy.
-Peel the potatoes, cut into cubes and cook in salted water for about 5 minutes or until they are soft.
-Turn the oven to 180 °, beat the eggs with the grain and flour, then add the oil.
-Amalgamate 2\3 of the compound in green beans and potatoes and pour into baking dish.
-Cover with remaining egg mixture and bake in the preheated oven for about 40 minutes.
-To serve hot or warm.
Edited by 1 month in the kitchen. And menu ideas for every day.