RICETTA DI “SCARCELLA DI PASQUA” (PUGLIA)

RICETTA DIETA MEDITERRANEA.
“SCARCELLA DI PASQUA”.
E’ facile, veloce e molta buona! Viene messa a tavola il giorno di Pasqua come centro tavola per poi essere consumata a fine pasto…quindi rompendola!

 Ingredienti:

  • Farina: 500 gr
  • Zucchero: 150 gr
  • Uovo: 1
  • Olio Extravergine di Oliva: 100 gr
  • Latte: 100 gr
  • Scorza di limone grattugiata: q.b.
  • Lievito in polvere: mezza bustina

Ingredienti per la guarnizione:

  • Zucchero a velo: 200 gr
  • Uovo: 1 albume + 2 intere
  • Qualche goccia di limone
  • Confettini colorati: 1 manciata

Preparazione :

Care Amiche, per le vostre ricette vi suggerisco di acquistare dall’ e-Shop “SimplyMed” i Prodotti della Dieta Mediterranea perché “Simply Med” vende esclusivamente Cibo Sano 100% ITALIA, prodotto nelle migliori aziende contadine italiane.
Tra le tante delizie provate l’Olio Extravergine di Oliva “Simply Med”.
Si tratta di un vero e proprio “Elisir” di lunga vita che dovrebbe essere sempre presente sulla tavola delle nostre Famiglie per far vivere meglio e più a lungo i nostri cari.
Questo Olio di Oliva è il vero Principe della Dieta Mediterranea. 

Clicca qui per entrare nell’e-Shop

Da Arte in Cucina.

RECIPE “SCARCELLA EASTER” (Apulia)

MEDITERRANEAN DIET RECIPE .
“SCARCELLA EASTER” .
It ‘s easy , fast and very good ! Is put on the table on Easter Sunday as a table centerpiece and then be consumed after a meal … then breaking it !

 Ingredients:

  • Flour: 500 gr
  • Sugar: 150 gr
  • Egg: 1
  • Extra Virgin Olive Oil: 100 gr
  • Milk: 100 gr
  • Grated lemon rind: q.b.
  • Baking powder: half a bag

Ingredients for the topping :

  • Powdered sugar: 200 gr
  • Egg 1 egg white + 2 whole
  • A few drops of lemon
  • Colored sprinkles: 1 handful

Preparation:

-Sift the flour with the baking powder, place a mound on a work surface, add the sugar and the lemon peel.
-Add the center the oil, the egg and the milk a little at a time until the dough will be soft and not sticky.
-Working the dough ten minutes.
-Divide the dough into cylinders and braid them to form the scarcella donut, then enter the egg with the shell in the center.
-Cook in preheated oven at 180 ° until the scarcella is cooked and golden, about 40 minutes.
-Leave to cool on a grill.
-Prepare a glaze.
-Fix in the robot, the icing sugar, lemon juice and egg white, the cover must be veiled, so you should add the icing sugar a little at a time. Cover with colored sprinkles.

Dear Friends , for your recipes I suggest you buy from ‘ E- Shop’ SimplyMed ” the products of the Mediterranean diet because ” Simply Med ” Healthy Food sells only 100% ITALIAN , produced in the best Italian peasant farms .
Among the many delights try the Extra Virgin Olive Oil “Simply Med .”
It is a true ” Elixir ” long life that should always be present on the table of our families to live better and longer than our loved ones.
This olive oil is the real Prince of the Mediterranean Diet .

Click here to enter in the e- Shop

From Art in the Kitchen.

Questa voce è stata pubblicata in Ricette - Recipes, Ricette Dolci e contrassegnata con , , , , , , , , , . Contrassegna il permalink.

Lascia un Commento

L'indirizzo email non verrà pubblicato.

È possibile utilizzare questi tag ed attributi XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>